Våren 2024 på EBF Göteborg


Kalendern våren 2024, månad för månad
(för mer info, scrolla ner på sidan)

Läs nedan för mer info…

Gudstjänst/Mässa – första söndagen i månaden kl 16:
7/1, 4/2, 3/3, 7/4, 5/5, 2/6
EBF firar nattvardsgudstjänst tillsammans första söndagen i månaden under terminstid. Välkommen att delta i vår gemenskap. Fikat står framme från kl 14:30. Mats Linde är präst och musiker är oftast Andreas Nordanstig.

Min Berättelse – följande vardagskvällar kl 18:30-20:30:
tisdag 23 januari – Jonas Eek
onsdag 28 februari – Erica Johansson
torsdag 4 april – Ingmar Skoog
torsdag 16 maj – Göran Rudbo (OBS! 16 maj är det Grillkväll, anmälan till mats@ebfgbg.se, 0703- 26 16 55)

Inom herrnhutismen finns en tradition av att nerteckna sitt levnadslopp. Med en blinkning till den traditionen gör EBF ihop med Sensus en föreläsningsserie med den övergripande rubriken Min berättelse.
De inbjuda gästerna talar personligt på teman ofta hämtade från sina egna liv. Rubriken Min berättelse öppnar upp för en mer personlig ingång till föreläsningsämnet. Under kvällarna finns det även tid för mingel och möten som inbjuder till samtal. Vi bjuder på frukt och något svalt att dricka.
(I texten nedan finner du specifik information om var och en av kvällarna…)

Öppna föreläsningar med Bibelseminarium Göteborg
Torsdagar kl 9-13 (utom på skolloven) – med start 11 januari
Här finns god undervisning, god gemenskap och gott mack-fika till försäljning i pausen. Ett samarbete mellan EFS i Västsverige, Hjälmared Folkhögskola och EBF Göteborg.
Bibelseminariet är även en folkhögskolekurs på helfart (måndag till fredag kl 9-13), med möjlighet att ta studiemedel från CSN. Läs mer om tema, innehåll och upplägg på hemsidan bibelsem.se

Herrfrukost – följande lördagar kl. 9-11:
13/1, 10/2, 16/3, 20/4, 18/5, 15/6
Härlig gemenskap, frukost till självkostnadspris och samtal om dagens tema. Avslutande andakt för den som vill och har möjlighet.
Anmälan till Mats senast torsdagen i samma vecka: mats@ebfgbg.se, 0703- 26 16 55

Stilla Dagar på EBF – följande lördagar kl 9:30-15:
20/1, 23/3, 25/5
Vi reserverar hela våningen för en dags retreat, där du kan komma som du är för att vila, be och tänka långa tankar. Vi börjar med fika och info, sedan en gemensam andakt, därefter tillbringas dagen på egen hand med Gud, i tyst gemenskap med varandra. Man kan prova olika bönesätt, eller bara vara. Möjliget till samtal finns. Ofta erbjuds även massage med diplomerad massör. Kostnad 100kr – betalas på plats. Förmiddagsfralla, kaffe/te & lunch och frukt/godis ingår. Anmälan till varje tillfälle, senast tisdag samma vecka, till: emma@ebfgbg.se, 072-189 17 55. Ange eventuell specialkost.

Göteborgsbön – följande torsdagar kl 18:
25/1, 29/2, 28/3, 18/4, 23/5
Välkommen till en öppen bönegrupp med fokus på att be för Göteborg. Vi kommer från olika samfund och bönetraditioner och kallar oss därför för ”helkyrkliga”, i den bemärkelsen att vi tillsammans bildar en hel kyrka. Varmt välkommen!
Kontakt/mer info: emma@ebfgbg.se

Conversation Café – fem torsdagar kl 18:30-20:30
1/2, 22/2, 14/3, 25/4, 30/5
Vi förbereder oss för tankeväckande diskussioner och för att skapa meningsfulla relationer. Låt oss dyka in i livets mysterier tillsammans, dela historier och vidga våra vyer. Oavsett om du är flytande i engelska, svenska eller bara letar efter att ha några lätta svenska konversationer, så har vi det. I samarbete med den kristna studentorganisationen Agape Sverige (Göteborg).

King’s Cross – följande fredagkvällar kl 18:
2 februari & 19 april
Kvällsmöte med lovsång, delande och förbön. Gemenskap, fika och fredagsmys. Välkommen till en ekumenisk mötesplats!
Samarrangemang med St Jakobs Kyrka och Delta House of Prayer (24-7 Prayer). Kontakt: emma@ebfgbg.se

Alpha – en grundkurs i kristen tro
Uppstart hösten 2024 – Måndagkvällar kl. 17:30-19:30
Startdatum meddelas senare i vår. Vi inleder varje kurstillfälle med en måltid. Därefter blir det föredrag och gruppsamtal.
Plats: EBF – Evangeliska Brödraförsamlingen, 3e våning på Kungsgatan 45 i Göteborg. Vi åker även iväg på ett kursdygn med övernattning (plats för kursdygn meddelas senare).
Kostnad för mat: 50 kr per gång. Kostnad för kursdygn: 500 kr. Bidrag kan sökas via kontaktperson och huvudledare Lars Olsson 070-347 09 40
Anmälan: Mejla gärna din anmälan till admin: emma@ebfgbg.se, (072-189 17 55)

Min Berättelse med Ingmar Skoog, torsdag 4 april kl 18:30, på EBF
Är 70 det nya 50 eller kanske det nya 20?
Ingmar Skoog, professor i psykiatri, reder ut beg­reppen och delar erfarenheter och forskningsresultat från befolkningsstudien H70.
Stämmer Ingmars egen livsresa med hans forskningsresultat? Hur kom det sig att han började forska om äldre redan i 30-årsåldern? Och hur är det att bli kändis – genom bland annat TV-programmet studio 65 – efter pensionsåldern? 

Barngrejer GBG
4 maj kl 10-14
Stans mest centralt belägna barnprylmarknad. Enligt många är det också den mysigaste! Försäljning av bra 2nd hand barnkläder, leksaker, mammakläder och andra barnrelaterade prylar. Gott fika finns också.
Du kan också lämna in kläder som vi säljer åt dig. Du får 70% – och 30% går oavkortat till EBFs fadder-förskola i Albanien.
Du får hemskt gärna hjälpa till som volontär, det brukar vara mycket trevligt. För säljnummer och mer info, mejla barngrejergbg@gmail.com

Min Berättelse med Göran Rudbo, torsdag 16 maj kl 18:30, på EBF
En skönsjungande skön kille från Sköns församling
Göran Rudbo – en av grundarna till musikgruppen Triple & Touch, husband på På spåret, medverkat i melodifestivalen och mottagare av kunglig medalj.
Välkommen till en kväll där Göran delar med sig av musik och berättelser från otaliga shower, konserter, TV-program och framträdanden runt om i världen. Vi får också ta del av Görans erfarenheter av arbetet med unga människor här i Sverige och i södra Afrika. En kväll om vikten av att våga tro – på framtiden.
Vi avslutar kvällen med grill på takterrassen.
Anmälan till mats@ebfgbg.se (tfn 0708261655)

EBFs gemensamma bönetid – onsdagar 11:30
Vi kommer samman i bön för vår gemenskap, för vår stad och för det som ligger på våra hjärtan. Be där du är eller kom till bönerummet på EBF. En minut eller en timme spelar ingen roll. (Vill du komma till bönerummet, vänligen kontakta Emma eller Mats för att försäkra dig om att någon är på plats och kan släppa in dig).