Porträtt: Intervju med församlingsföreståndare Mats Linde

Är du nyfiken på att veta mer om EBF-prästen Mats Linde? Då har du spännande läsning framför dig i denna stora intervju.

En kortare version av intervjun publicerades i tidskriften ”Herrnhuts Brödramission” som ges ut av Evangeliska Brödraförsamlingen i Stockholm.
Här på hemsidan finns en längre version av intervjun som gjordes i mars 2021.

Klicka på länken för att läsa eller välj Ladda ner:

Inbjudan till Församlingsmöte via ZOOM

Dag: Söndag 6 juni 2021
Program: Kl. 14.00 församlingsmöte därefter gudstjänst 16.00
Plats: Kungsgatan 45 (deltagare ansluter via zoom-länk)

Se föredragningslista i bifogade handlingar här nedan.
Klicka på länkarna för att läsa eller ladda hem handlingarna i pdf-format.

Förslag som medlem vill få behandlat på församlingsmötet lämnas senast
24 maj till mats@ebfgbg.se eller till adress:
Evangeliska Brödraförsamlingen, Korsgatan 20, 411 16 Göteborg.

• Anmälan om deltagande i församlingsmötet görs senast den 5 juni till mats@ebfgbg.se eller till Mats Linde på telefon 0708-261655, för erhållande av länk till församlingsmötet via ZOOM.

Ps. Har du frågor kring församlingsmötet, hör av dig till Mats Linde 0708-261655

Söndagens gudstjänst flyttad till Midfastosöndagen 14 mars

Söndagens planerade gudstjänst från EBF flyttas till nästkommande söndag.
Detta på grund av att delar av inspelningsteamet behöver tillbringa helgen i hushållskarantän. Vi sänder en gudstjänst nästa söndag istället, på midfastosöndagen kl. 16.00. Välkomna att ta del av gudstjänsten på facebook då!

Vi delar Dagens lösenord som är en fantastiskt hoppfull uppmuntran för denna dagen:

Ett befäst torn är Herrens namn, den rättfärdige flyr dit och får skydd. (GT, Ords 18.10)

Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom veta alla era önskningar. (NT, Fil 4:6)

//EBF Teamet

Dags att söka Laringstipendiet 2021!

Nu är det dags att söka det stipendium som Evangeliska Brödraförsamlingen delar ut till minne av Karl Georg Laring.

Stipendiet skall främja diakoni, mission, utbildning och internationella kontakter.
Stipendiet kan delas ut till en eller flera personer, församlingar och föreningar med kristen anknytning och skall om möjligt främja ungdomar.

Läs mer om stipendiet och ansökan i bifogad skrivelse.

Hell Dig Julafton 2020

På julaftons morgon kl. 08.00 sjunger vi in julen med årets digitala ”Hell Dig Julafton” från Örgryte Nya Kyrka. Medverkar gör: Marco Stella – baryton, Erland Hildén – organist och körledare med sångkvartett, Manilla Bergström – präst. Kollekt tas upp till EBF’s arbete i Albanien där vi bl.a. stöttar en förskola.
Swishnumret är: 123 676 10 35 (Evangeliska Brödraförsamlingen i Göteborg)
Gudstjänsten finns att se både via youtube och facebook.
Länk till att se gudstjänsten på facebook:
facebook.com/EBF.GBG/live

Länk till att se gudstjänsten via youtube:
YouTube-kanalen EBFGBG

Kallelse till ordinarie församlingsmöte den 6 december, 2020

Digitalt möte kl. 14.30, via ZOOM

Med anledning av den ökade smittspridningen har Evangeliska Brödraförsamlingens styrelse beslutat att genomföra församlingsmötet den 6 december digitalt via ZOOM. Det innebär att vi inte samlas på Kungsgatan utan sitter hemma vid vår dator och deltar och följer mötet.

För att delta i församlingsmötet digitalt anmäler du dig till michael@ebfgbg.se  senast den 3 december.

Du kan delta i mötet direkt via din webbläsare. Du kan också ladda hem zoom-appen till din smartphone, läsplatta eller dator vilket är ett bra alternativ om du har möjlighet till detta. Länken som du ska klicka på för att komma till mötesrummet distribueras ut via e-post i god tid, senast dagen före mötet. Tveka inte att ta kontakt i förväg om du behöver hjälp. Kontakta i så fall Andreas Nordanstig: andreas@nordanstig.net eller 0703-250977.

Dokument med föredragningslista och bilagor inför mötet distribueras via e-post.
Hör av dig till Michael eller info@ebfgbg.se om du saknar information eller handlingar inför mötet

Varmaste hälsningar
Styrelsen för Evangeliska brödraförsamling

Herrnhutstjärnor till försäljning

Evangeliska Brödraförsamlingen i Göteborg har inför advent och den stundande julhelgen tagit hem original Herrnhutstjärnor från Tyskland.

Tanken var att inbjuda till en Stjärnförsäljnings-lördag den 21 november på Kungsgatan 45 i Göteborg, men med den ökade smittspridningen har styrelsen beslutat att ställa in stjärnförsäljningsdagen.

Det finns nu möjlighet att beställa stjärnor via e-post, och att hämta vid två olika tillfällen:

Torsdag 26 november, kl. 15.30–20.00

Söndag 6 december, kl. 12.00–14.30 (innan församlingsmötet)

Följande stjärnor finns att köpa:

Stjärna i plast, diameter 13 cm
Finns i färgerna: gul,  vit,  röd,  gul/röd,  blå,  grön,  mintgrön
Priset för dessa stjärnor är 250 kronor inklusive lampa och strömkabel

Stjärna i papp, diameter 40 cm.
Finns i följande färger: gul med röd kärna,   vit,   gul,  röd
Priset för dessa stjärnor är 400 kronor inklusive lampa och strömkabel

Stjärna i papp, diameter 60 cm.
Finns i följande färger: gul med röd kärna,   vit,   gul,   röd
Priset för denna stjärna är 425 kronor inklusive lampa och strömkabel

Det finns ett begränsat antal stjärnor i varje storlek och färg, så det är först till kvarn som gäller.

Beställningen görs till e-post: michael@ebfgbg.se

Skriv ditt namn, telefon, vilken stjärna du vill köpa (diameter, färg och pris, och vilken dag du vill hämta din stjärna)

När jag skickat tillbaka en bekräftelse via e-posten om att du får din stjärna, skall betalning göras till swishnummer: 123 676 10 35, där du i meddelandefältet skriver STJÄRNA och ditt namn.

Evangeliska Brödraförsamling i Göteborg

Michael Ekdahl