På gång vintern-våren 2020

Mässa med Sång kl 16 på Kungsgatan 45! Första söndagen i månaden, dvs 2 februari, 1 mars, 5 april, 3 maj och 7 juni, Andreas Nordanstig spelar, Joakim Johansson predikar. Fika från kl 15.

Mässorna under våren 2020 kommer att innehålla mera sång än vanligt; den gemensamma sången är ett av våra kännetecken – i många herrnhutiska församlingar håller man regelbundet Singstunde, samlingar med mycket sång. Kl 16 första söndagen i månaden från 2 febr. Sången leds av Andreas Nordanstig. Det är bara att komma med.

Öppna bönepass i bönerummet kl 18-20 varannan tisdag (ojämna veckor), arrangerad av 24-7 Göteborg.

Bönevecka vecka 7

Ekumenisk Bönevecka, arrangerad av 24-7 Göteborg.
Planeringsteamet skriver:
Välkommen att komma och be i 24-7 Göteborgs bönerum på Kungsgatan 45.
Bönen pågår dygnet runt och du har möjlighet att boka bönerummet helt själv eller tillsammans med vänner. Se mer info på www.24-7prayer.se

Föreläsningskvällar 30 januari, 3 mars, 2 april och 16 april.
Vi är alla en del av en historia, ett arv och en miljö som format oss.
I vår är du välkommen till EBF/Kungsgatan 45 på fyra föreläsningskvällar med fokus på min berättelse utifrån olika röster, tankar och erfarenheter. I samarbete med studieförbundet Sensus. Varmt välkomna!

Under kvällen kommer det att finnas lite frukt och dryck.

30 januari kl 19

Kikki Mårtensson Mitt livs resa

”Jag adopterades från Sri Lanka när jag var drygt 1 år. Min berättelse handlar om min uppväxt som adopterad i Sverige och om hur min relation med min adoptivmamma blev. Om min längtan efter tillhörighet och sökandet efter mina biologiska rötter som jag fann på Sri Lanka efter 33 år. Om min resa dit och även om vad som hände efteråt.”

3 mars kl 19

Johanna Nilsson om Slow Fashion, ”I framtiden kommer vi att sälja ett par jeans sex gånger”.

Johannas engagemang för hållbart mode startade genom engagemang i Röda korsets ungdomsförbund och nätverket Rena kläder. Idag jobbar Johanna heltid med att på olika sätt bilda opinion kring detta som hon brinner mest för – hållbart mode. Johanna driver bloggen Slowfashion.nu, podden Slowfashion och är en av grundarna av Klimatklubben liksom medförfattare till boken ”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”. Hon är även medförfattare till boken ”Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode”. 2019 utsågs hon till Sveriges Second hand-profil av Erikshjälpen. Johanna kommer att guida dig inom smart och hållbart mode, och garanterar att du lämnar föreläsningen peppad, hoppfull och handlingskraftig.

2 april kl 19, Petra Krantz Lindgren, ”Med känsla för barns självkänsla”,

Alla talar om självkänsla…men vad är självkänsla egentligen? Varför är det så viktigt? Och hur kan man som vuxen ge näring åt barnens självkänsla? Föreläser gör Petra Krantz Lindgren. Petra är beteendevetare och författare till boken Med känsla för barns självkänsla. Hon driver också den populära bloggen En annan Du. (Av omsorg om övriga deltagare ber vi dig lämna barn och bebisar hemma)

16 april, Obs klockan 18, Handbok för livskämpar – Hur kan vi förstå och hantera självmordstankar.

Folkhälsovetarna Filippa Gagnér Jenneteg och Susanne Tell berättar mot bakgrund av egna erfarenheter om sitt professionella arbete med att förebygga att människor tar sitt liv. Tillsammans med prof em Jan Beskow har de skrivit ”Handbok för livskämpar”. I samarbete med S:t Lukas Göteborg och studieförbundet Sensus.

Adresser till kontoret:
Evangeliska Brödraförsamlingen, Kungsgatan 45, 411 15 Göteborg.
Föreståndare och präst Joakim Johansson, tel: 0768-659 686,
epost: joakim@evangeliskabrodraforsamlingen.se,
Verksamhetsutvecklare Mike Boije, tel: 0704-553 703, säkrast måndag & torsdag
epost: mike@evangeliskabrodraforsamlingen.se. Studieledig i vår.

Hemsida: www.evangeliskabrodraforsamlingen.se

Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/111587435539966/

Facebooksida: Evangeliska Brödraförsamlingen Göteborg
Instagram: ebf_gbg Twitter: ebf_gbg

Bankgiro: 377–4551 och Plusgiro: 697 939–7

Swishnummer: 123 676 10 35