Mats Linde – Ny präst och föreståndare

Vi har nu den stora glädjen att kunna presentera församlingens nya präst och föreståndare: Mats Linde, som börjar sin anställning på EBF efter årsskiftet. Mats kommer till vårt sammanhang med en gedigen erfarenhet och stor entusiasm. Närmast kommer han från ett mångårigt arbete som flygplatspräst i Landvetter-Härryda pastorat. Dessförinnan var Mats länge stifstadjunkt för ungdomsarbete i Göteborgs stift. En större presentation av Mats med både anekdoter från hans prästliv och tankar om arbetet framåt i EBF kommer snart i en större intervju. Där får vi t.ex. veta varför han ofta kallats för ”Bamse” genom åren. Varmt välkommen till församlingen Mats!

EBF visar scenprogrammet Se Människan 2020

Välkommen 25-27 september att tillsammans lyssna till och njuta av ”Se Människan samtalen” från årets digitala bokmässa.
På grund av Corona-pandemin kommer årets bokmässa att vara digital. Vi kommer att i vår lokal på Kungsgatan 45 visa samtalen på storbildsskärm så att vi ändå kan vara tillsammans men på avstånd.

Vi öppnar dörren 09.00 och varje dag startar

09.15–09.25  med MORGONMEDITATION av MARK LEVENGOOD
Hör honom läsa ur Vi får väl trösta varandra, små betraktelser skrivna med underfundig humor.

Enkelt fika finns att köpa under dagarna (överskottet går till Brödraförsamlingens arbete i Albanien)

Vi följer givetvis folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att vi får vara max 40 personer i Kyrksalen för att sitta med bra avstånd mellan oss. Ta gärna trappan upp eller åk 1 person i taget i hissen.

Se vårt program över samtalen och vilka tider de sänds hos oss.

Du finner även mer information om Se människan och bokmässan på Svenska kyrkans hemsida. Klicka här för att komma dit.

Har du några frågor så ring Kerstin Ekdahl 0705-30 91 38

Välkomna till spännande Se Människan-samtal
önskar Evangeliska Brödraförsamlingen

Höstens gudstjänster drar igång!

På söndag är det mässa med lovsång på EBF kl. 16 – första offentliga gudstjänsten på länge! Denna samling blir också avslutning för den bönevecka som 24-7 prayer just nu arrangerar i våra lokaler även ”finalen” på böneåret #sverige365bön – ett år av oavbruten bön som startade på EBF för ett år sedan. Varmt välkommen till en speciell söndag alltså!
Fika innan gudstjänsten från kl. 15.
Präst: Lars Olsson, Musik: Andreas Nordanstig Flera övr. medverkande.

Läget Sommaren 2020

Evangeliska Brödraförsamlingen följer det aktuella dagsläget och tillämpar de rekommendationer som kommer från myndigheterna. De flesta av oss kommer att få Corona förr eller senare. Några har förmodligen redan haft sjukdomen.

Det finns mycket en församling kan göra i detta läge. Vi kan hålla kontakten med varandra, hjälpas åt med grannar och de som finns närmast, inte sprida smitta.

Vad församlingen INTE skall göra är att samlas som vanligt; nu är det den enskilda bönen som får hjälpa oss. Flera församlingar och kyrkor lägger ut andakter och musikgudstjänster på nätet som är välproducerade och skickligt gjorda och som du kan ta del av. Vad du också kan göra är att du hör av dig till dina vänner via telefon och på annat sätt för att hålla kontakten.

Adresser till EBF på sociala medier; se nedan.

Några förändringar:

• Vårens församlingsmöte är framflyttat till 27/9 förutsatt att det blir säkert att mötas, den kallelse som skickats ut gäller fast med ett annat kommande datum.
  • Marknaden Barngrejer (28/3) blev inställd och återkommer förhoppningsvis den 24/10.
  • Föredraget med Petra Krantz (2/4) ”Med känsla för barns självkänsla” blev också inställt och förhoppningsvis framflyttat.
  • Sång och Mässa sänds regelbundet på vår Facebook-sida, nu närmast söndag 5/7 kl 16.
  • Föredraget med Filippa Gagnér Jenneteg och Susanne Tell (16/4) ”Handbok för livskämpar” är inställt.

Det är just nu ovisst när och i vilken form vi kan komma igång igen som vanligt. Vi önskar inte att församlingens medlemmar tillbringar denna svåra period framför en skärm. Stillhet, uppmärksamhet och bön är en kristens unika redskap att komma igenom svåra tider. Bibelordet, särskilt Psaltarens psalmer väjer inte för de svåra frågorna kring oro och lidande.

En dikt av Kitty O´Meara har fått betyda mycket för många denna vår:

Och folket stannade hemma. Och läste böcker, och lyssnade, och vilade, och övade, och skapade konstverk, och spelade spel, och lärde sig nya sätt att vara, och var stilla. Och lyssnade djupare.

Några mediterade, några bad, några dansade. Några mötte sina skuggor. Och folket började tänka annorlunda.

Och folket läktes. Och i avsaknad av människor som levde okunniga, farliga, tanklösa och hjärtlösa, började jorden läkas.

Och när faran var över, och folket kunde vara tillsammans igen, sörjde de sina förluster och gjorde nya val och drömde nya bilder och skapade nya sätt att leva och läka jorden fullt ut, så som de själva hade blivit helade.

Linhultska stiftelsen och Evangeliska Brödraförsamlingens styrelser arbetar vidare med dels fastigheterna som tillhör den Linhultska donationen, dels personalfrågor. En ny föreståndare håller på att rekryteras och en församlingsmedarbetare skall anställas efter vår verksamhetsutvecklare som slutar efter nio års tjänst hos oss.

Följ oss på:

Officiell facebooksida: Evangeliska Brödraförsamlingen Göteborg

Facebookgrupphttps://www.facebook.com/groups/111587435539966/

Instagram: ebf_gbg

Twitter: ebf_gbg

Bankgiro: 377–4551 och Plusgiro: 697 939–7

Swishnummer: 123 676 10 35

Hyra lokal hos EBF

Våra lokaler används främst av våra medlemmar och ibland av församlingar, stift och andra grupper. Förfrågan om att hyra lokal besvaras av Michael Ekdahl,

tel: 070-312 72 05,

mail: michael@ebfgbg.se

Ett första inlägg

Välkommen till Evangeliska Brödraförsamlingen! En gemenskap som brinner för mission, bön och enhet. Vi vill vara en samlande plats i Göteborg där Jesus får vara i centrum och där evangelium levs ut i ord och handling.