Vi sjunger in advent!

Varmt välkommen till EBF på Första advent, den 28 november Kl. 16. Då har vi Sångandakt (eller Singstunde om du så vill) med ett pärlband av adventstidens älskade psalmer och sånger. Det blir också fika, glögg och pepparkakor.
Fika finns från 14.30. Medverkande: Mats Linde
Musiker under ledning av Andreas Nordanstig.

Stjärnförsälningsdag 20 november!

På lördag är det dags för en av årets stora begivenheter! Stjärnförsäljningsdagen! Vi har i vanlig ordning tagit hem ett nytt lager av original Herrnhutstjärnor i flera storlekar och färger! På lördag slår vi upp portarna till försäljningen. Det blir även fiskdamm, servering, glögg, pepparkakor och musikprogram med Andreas Nordanstig under dagen. Allt överskott av försäljningen går till vår vänförsamling Lutheran-Moravian Church i Burrel, Albanien och deras förskoleverksamhet! Varmt välkommen! Kom i stämning inför adventshögtiden och skaffa dig din egen Herrnhutstjärna!

EBF-Mässa och Församlingsmöte!

På söndag firar vi mässa på EBF kl. 16.

Mats Linde leder gudstjänsten som har temat ”Vårt evighetshopp”. Andreas och Manilla Nordanstig leder musiken. Kl. 14 är det även församlingsmöte. Medlemmar och alla som är intresserade är varmt välkomna! Handlingar och den utsända kallelsen finns på hemsidan. Hoppas vi ses!

Inbjudan till församlingsmöte 7 november 2021 kl. 14.00

För dig som är medlem eller allmänt intresserad av att delta i nästkommande församlingsmöte så presenteras handlingarna inför mötet här.

Min berättelse 27 oktober: Petra Krantz Lindgren – Med känsla för barns självkänsla

Petra Krantz Lindgren – Med känsla för barns självkänsla

Alla talar om självkänsla…men vad är självkänsla egentligen? Varför är det så viktigt?
Och hur kan man som vuxen ge näring åt barnens självkänsla?

Föreläser gör Petra Krantz Lindgren. Petra är beteendevetare och författare till boken Med känsla för barns självkänsla. Hon driver också den populära bloggen En annan Du.

(Av omsorg om övriga deltagare ber vi dig lämna barn och bebisar hemma) Visa mindre

Tid: 19.00
Plats: Kyrksalen, EBF, Kungsgatan 45

Mässa kl. 16 – igen!

Välkommen till EBF-mässa denna söndag, Den Helige Mikaels dag. Klockan 16! Förra månaden testade vi en ny tid. Vi återgår nu till ”ordinarie” inarbetad tid. Kl. 16 börjar gudstjänsten! Även denna gång har vi glädjen att välkomna nya medlemmar. Det finns fika på Kungsgatan 45 från 14.30. Varmt välkommen! Även online om du har svårt att komma.

Lunchmusik i Domkyrkan med eftersits och fika på EBF

Lördag 25 september kl. 12 framförs herrnhutisk musik i Domkyrkan.
Det blir 1700-talsrepertoar från Sverige och Danmark med:
Christina Ekström och Katarina A Karlsson, sång.
Kersten Cottyn, cembalo och Hanna Bendz, cello.

Efter konserten samlas vi på EBF, Kungsgatan 45, där vår församlingsmedlem Christina Ekström, musikforskare och sångerska, berättar och svarar på frågor om musiken i Brödrakyrkan på 1700-talet. Varmt välkommen!

Det blir gott fika också!

Höstens program!

Varmt välkomna till våra samlingar hösten 2021

25/9 – Lunchmusik i Domkyrkan kl. 12 med eftersits på EBF.
Brödrakyrkans musik under 1700-talet. Christina Ekström berättar.

2/10 – Herrfrukost kl. 9-11* – Manlighet

3/10 – Mässa kl. 16 – fika finns från kl. 14.30

16/10 – Barnmarknad kl. 10-14

27/10 – ”Min berättelse” kl. 19
Med känsla för barns självkänsla – Petra Krantz Lindgren
Mer info här

7/11 – Församlingsmöte kl. 14 och Mässa kl. 16

10/11 – ”Min berättelse” kl. 19
Handbok för livskämpar – Filippa Gagnér Jenneteg

13/11 – Herrfrukost kl. 9-11* – Sårbarhet

20/11 – Stjärnförsäljning kl. 11-15

28/11 – ”Vi sjunger in Advent kl. 16
Sångandakt, vi bjuder på glögg och pepparkakor från kl. 14.30

4/12 – Herrfrukost kl. 9-11* – Förluster

5/12 – Mässa kl. 16 – fika finns från kl. 14.30

8/12 – ”Min berättelse” kl. 19
Att duga – eller inte? – Gösta Zachrisson

24/12 – Hell dig, Julafton kl. 08 i Örgryte Nya kyrka
Julsångsgudstjänst med kör och församling

*Anmälan görs senast torsdagen före resp. Herrfrukost till:
mats@ebfgbg.se eller 0708-261655

Välkommen till Herrfrukost!

Hur ofta pratar män om känslor och tankar kring manlighet, vänskap, kärlek, sårbarhet, förväntningar och framtid?

I höst ges tre tillfällen hos oss på EBF:

2/10 – Manlighet
13/11 – Sårbarhet
4/12 – Förluster

Vi träffas och äter frukost till självkostnadspris, samtalar kring dagens tema och avslutar med en andakt för dem som har möjlighet.

Tid: Kl. 9-11, Plats: EBF, Kungsgatan 45

För att vi ska kunna förbereda rätt mängd frukost så vill vi ha din anmälan senast torsdagen före respektive tillfälle.
Anmäl dig till Mats Linde: mats@ebfgbg.se eller 0708-261655

Klicka här för att Ladda hem en handaffisch (pdf) med information:

Höstens första gudstjänst på Enhetens söndag och Ny termin!

Så är det äntligen dags för höstens första gudstjänst på EBF! På söndag samlas vi på plats till mässa med lovsång kring temat ”Enheten i Kristus”! Vi har också glädjen att välkomna flera nya medlemmar i gudstjänsten. Nattvarden kommer att firas på ett smittsäkert sätt. Är du sjuk så uppmanar vi dig självklart att stanna hemma. Denna termin prövar vi en ny tid för gudstjänst kl. 15 med påföljande fikagemenskap efteråt. Men fortfarande första söndagen i månaden. Vi fortsätter sända gudstjänsterna via facebook-sidan för dem som har svårt att delta på plats. Väl mött på söndag!