Herrfrukost!

Varmt välkommen till vårens Herrfrukost på EBF!

Under våren finns möjlighet att delta vid följande lördagar kl. 9-11:

• 8/1 – Tema: Glädje
  • 12/2 – Tema: Livets mening
  • 19/3 – Tema: Förlåtelse och försoning
  • 9/4 – Tema: Förluster
  • 14/5 – Tema: Kraftkällor

Anmäl dig torsdagen före varje tillfälle till Mats Linde:
mats@ebfgbg.se

Vårens program

Programmet för våren 2022 presenteras här inom kort.

Besök också gärna vår facebook-sida eller instagram för löpande information om vad som händer i församlingen.

Ekumenisk gudstjänst i Domkyrkan på Nyårsdagen 2022 kl. 17

Välkomna till Ekumenisk nyårsgudstjänst den 1 jan 2022 i Domkyrkan kl. 17.00.
Biskop Susanne Rappmann predikar, medverkar gör också Pastor Carin Folkesson från Equmeniakyrkan Johanneberg, Abuna Besim Kurt, från syriskortodoxa kyrkan och Stefan Hiller, domprost. Musiker: Lina Lindkvist, Barnkör från S:t Johannes syrisk-ortodoxa kyrka, Bubbelkören

Arr. Göteborgs kristna råd

OBS! På grund av många deltagare behöver du kunna uppvisa covidpass och legitimation.

Hell dig julafton

Varmt välkommen till Brödraförsamlingens årliga julsångsgudstjänst i Örgryte Nya kyrka kl 08.00 på julaftons morgon. Vi gläds att åter kunna samlas till denna höjdpunkt i samverkan med Örgryte församling. Tänk på att komma i god tid så att du får plats. För en så omsorgsfull och smittsäker miljö som möjligt tillämpar vi de restriktioner som gäller för gudstjänster i Örgryte pastorat och som följer folkhälsomyndighetens direktiv. Detta gäller: Vi kan vara max 150 personer, 1 meters avstånd mellan sällskap om max 8 personer, Vaccinationsbevis behövs EJ. Välkommen!

Min berättelse 8/12: Att duga eller inte? Med Gösta Zachrisson

Operasångaren Gösta Zachrisson växte upp med två ”välfungerande” och ”lyckade” föräldrar.
Ett Östermalmshem utan sammanhållning. Där fanns trygghet och otrygghet på samma gång. Var och när fann han tryggheten? Och var kom hans kamp för rättvisa ifrån?
Hans liv har innehållit många kamper för rättvisa! Under skoltiden, senare i yrkeslivet och inte minst i organisationen MÄN (tidigare Män för Jämställdhet). Gösta har fungerat som ordförande, föreläsare och haft pappagrupper i MÄNs lokalförening här i Göteborg under många år.

Medverkande: Gösta Zachrisson
Plats: EBF/Kungsgatan 45, Göteborg
Datum: 8 december 2021
Tid: Kl 19.00

Mässa kl. 16 på Andra advent

Varmt välkommen till mässa i kyrkan på Andra söndagen i advent, 5 december kl. 16.
Temat är: Guds rike är nära.
Mats Linde predikar, Andreas Nordanstig leder musiken.

Hör av dig till Mats (mats@ebfgbg.se) om du vill vara med innan och hjälpa till i förberedelserna av gudstjänsten. Fika finns från kl. 14.30

Vi sjunger in advent!

Varmt välkommen till EBF på Första advent, den 28 november Kl. 16. Då har vi Sångandakt (eller Singstunde om du så vill) med ett pärlband av adventstidens älskade psalmer och sånger. Det blir också fika, glögg och pepparkakor.
Fika finns från 14.30. Medverkande: Mats Linde
Musiker under ledning av Andreas Nordanstig.

Stjärnförsälningsdag 20 november!

På lördag är det dags för en av årets stora begivenheter! Stjärnförsäljningsdagen! Vi har i vanlig ordning tagit hem ett nytt lager av original Herrnhutstjärnor i flera storlekar och färger! På lördag slår vi upp portarna till försäljningen. Det blir även fiskdamm, servering, glögg, pepparkakor och musikprogram med Andreas Nordanstig under dagen. Allt överskott av försäljningen går till vår vänförsamling Lutheran-Moravian Church i Burrel, Albanien och deras förskoleverksamhet! Varmt välkommen! Kom i stämning inför adventshögtiden och skaffa dig din egen Herrnhutstjärna!

EBF-Mässa och Församlingsmöte!

På söndag firar vi mässa på EBF kl. 16.

Mats Linde leder gudstjänsten som har temat ”Vårt evighetshopp”. Andreas och Manilla Nordanstig leder musiken. Kl. 14 är det även församlingsmöte. Medlemmar och alla som är intresserade är varmt välkomna! Handlingar och den utsända kallelsen finns på hemsidan. Hoppas vi ses!